Overgewicht duur betaald!

Posted by on februari 3, 2012 in Blog | Reageren uitgeschakeld

Onderstaand bericht las ik in de nieuwsbrief van het Civas.

“Hogere premies bij overgewicht:
Verzekeraars brengen hogere premies in rekening voor mensen met overgewicht. De meerkosten van een levensverzekering kunnen oplopen tot duizenden euro’s.

Een woordvoerder van het Verbond voor Verzekeraars bevestigt dat nieuwe klanten gevraagd wordt naar hun gewicht, leeftijd en lengte. “Er is nu eenmaal duidelijk bewijs dat obese mensen een hogere sterftekans hebben dan mensen zonder overgewicht.”

Er zijn legio programma’s op de televisie waarin je kunt zien hoe mensen hun best doen om overgewicht kwijt te raken. Met veel toeters en bellen worden ze een tijdje begeleid maar we zien nooit hoe de vlag er na een jaar bij hangt. Het ene dieetboek na het andere wordt op de markt gebracht. Bij dieëten hebben mensen altijd het idee dat ze straf hebben en houden het dus maar een bepaalde tijd vol. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een programma om af te vallen zonder jojo effect en zonder het innemen van pillen en poeders die op de lange duur niet helpen. Geen dure sportschoolabonnementen als je er niet werkelijk achter staat om daar naar toe te gaan.  Wel begeleiding en inzicht in je eigen levens en eten strategie.  Wordt vervolgd!