Ronduit gezond

Posted by on maart 12, 2012 in Blog | 0 comments

De lente is weer in aantocht, de kledingkasten worden weer nagekeken op leuke lente en zomerkleding. Dat betekent dat we ook weer goed kijken naar ons eigen lichaam. Passen al die leuke broeken, hempjes en jurken nog? Moet er weer wat “wintervet” af?  We worden doodgegooid met allerlei advertenties over pillen en poeders die ons een hemels lichaam beloven in een paar weken. Sportscholen hebben aanbiedingen die ons doen geloven dat we in een paar weken dat felbegeerde wasbordje hebben of die platte buik. En dit alles zonder jojo-effect? Op de televisie zijn programma’s over onze té dikke kinderen die dan op een dieet worden gezet, afgebeuld worden in de sportschool en soms doen de – ook niet al te slanke - moeders even niet mee!  Hoe frustrerend is dat?

Ik heb zelf door de jaren heen gemerkt dat diëten mij meestal een strafgevoel geven dat wederkeert!  Modebladen en advertenties laten ons zien dat we wel een slank lichaam móeten hebben, willen we al die leuke kleding aan kunnen en ons goed voelen.  Onze dochters gaan al op dieet op jonge leeftijd omdat ze “er anders niet bijhoren”  Frustratie ten top als je een iets dikkere buik hebt. Als je iets lekkers in je mond stopt, geeft dat je meteen een schuldgevoel. Bij het ouder worden verandert ons lichaam, maar zelfs dat is niet goed.

 Dat alles heeft gemaakt dat ik een programma heb ontwikkeld dat ons op een andere manier laat kijken naar ons lichaam. Hebben we allemaal een mooi slank lichaam? En is het ook de bedoeling dat wij allemaal een mooi slank lichaam hebben? Hoe slank moet je zijn en hoe dik mag je zijn?  In mijn praktijk kijken we naar je leef- eet- koop- en bewegingsstrategie.  Geen streng dieet die je een paar weken moet volgen, geen sportschool als je dat niet wilt. 

 Wat krijg je wel? Tijdens het programma wordt je van tijd tot tijd gecoached op bovenstaande strategieën waarbij ik de MatriXmethode inzet. Zie hiervoor op de website de MatriXmethode om te zien hoe dit werkt.  Je krijgt inzicht in jezelf, wie ben je? Wat eet je? Wat koop je? Hoeveel beweeg je?  We kijken naar elke  blokkade op het gebied van één van de strategieën en zo jij dat wilt, wordt daar verandering in gebracht.  Wat het van je vraagt is inzet om naar jezelf te kijken, eerlijk te zijn naar jezelf  om uiteindelijk ”ronduit gezond” te zijn met een lichaam dat bij je past.

Mocht je al een dieet gevolgd hebben en ben je lid van een sportschool? In dat geval kijken we naar jouw strategieën zodat je geen jojo effect meer zult hebben.

Mocht het zo zijn dat je tóch ondersteuning wenst van een diëtiste, iedere vrijdag kan er iemand aanwezig zijn van praktijk  “in balans” van Sylvia Jelierse. Dit is geen onderdeel van mijn programma.

 Ik zie jullie graag in mijn praktijk.

warme groet Christina

 

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>