Workshops Vedische Numerologie

Posted by on mei 10, 2013 in Blog | 0 comments

Workshop Vedische Numerologie in Delden

Vedische Numerologie is de wetenschap van de cijfers, gekoppeld aan de energie van de Planeten. Vertaald betekent Numerologie  ”Kennis der Getallen”. Iemand’s geboortedatum geeft een blauwdruk van henzelf, wie ben je, waar kom je vandaan en waar wil je naar toe?   Het uitgangspunt is dat getallen in je leven niet toevallig zijn, maar een onderdeel van je levensverloop en levenspad. Met een numerologische analyse kan je bijvoorbeeld te weten komen wat je sterke en zwakke kanten zijn en waar je uitdagingen liggen. Numerologie kan je iets zeggen over wie je bent, hoe je naar buiten toe overkomt, wat je moet leren, wat je valkuilen zijn en hoe je wilt worden e.d. Numerologie heeft raakvlakken met astrologie.

Pythagoras, een Griekse wiskundige die leefde van 569-470 voor Christus is de grondlegger geweest van de hedendaagse numerologie.  Numerologie is makkelijk  te begrijpen. Het enige wat je nodig hebt is de geboortedatum  van iemand om de geheimen van de numerologie te ontrafelen.

De Getallen
De numerologie is een interpretatie van getallen die informatie geeft over dispositie, karaktertrekken en iemand’s plannen voor de toekomst. De numerologie is gebaseerd op het principe van de oscillatie. De filosoof en wiskundige Pythagoras van Samos (6 v. Chr.) ging ervan uit dat de getallen 1 tot en met 9 een volledige oscillatiecyclus vormden.  Oscillatie is  (natuurkunde) het rond een vast punt heen en weer gaan van massa of energie.

Dit idee was gebaseerd op de waarneming dat elk getal gebaseerd is op de getallen van 1 tot en met 9, verkregen door de cijfers op te tellen, zoals 12 dat 3 wordt of 34 dat 7 wordt. Later werden de zogenaamde “Meestergetallen” van de numerologie bepaald: 11 en 22 en 33. Volgens de analogie waarin een weergave van de regelmatigheid van de kosmos op aarde gevonden wordt, hebben deze oscillaties een invloed op mensen die op die specifieke dag geboren zijn.

Een logische numerieke volgorde lijkt dan op licht of op elektrische of magnetisch velden. Het is hier van belang om aan te geven dat zelfs de natuur zelf gereguleerd wordt door een systeem dat geometrie creëert en ingewikkelde patronen inhoud die door getallen worden bepaald.

De workshop “inzicht in Numerologie” wordt gegeven op  dinsdag in een cluster van 5 dagdelen.  Je kunt kiezen voor steeds 1 dagdeel of 2 dagdelen per keer.   Om een workshop door te laten gaan is een groep van 4 personen wenselijk. Indien een vaste groep personen de workshop  op een ander dagdeel  wil doen is dit mogelijk. De verdiepingsworkshop bestaat ook weer uit 5 dagdelen.  De kosten zijn € 25,00 p.p. per dagdeel, inclusief koffie en thee. 

 

 

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>