EFT en EFT voor kinderen

EFT:   EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUE

EFT is een prettige, veilige en zeer krachtige methode/techniek die je eenvoudig en makkelijk  van negatieve emoties zoals trauma’s, fobieën, leerproblemen, depressies en meer kan bevrijden. EFT is een interventietechniek gericht op het ontladen van een gevoel bestaande uit het afstemmen op dat gevoel, het oproepen van een positief gevoel, gevolgd door het kloppen op het lichaam op specifieke locaties terwijl men afgestemd blijft op het negatieve gevoel.

Met EFT kun je ook naar nieuwe mogelijkheden gecoached worden, want je angsten, je remmingen, kortweg de dingen die je tegenhouden te worden waar jij je hele leven al van gedroomd hebt, worden behandeld zodat jij die dromen kunt waar maken.

EFT is toe te passen:

- in psychotherapie, hypnotherapie, counselling, coaching, geneeskunde en

lichamelijke therapievormen

- als huiswerkmethode in therapie.

- als zelfhulpmethode zowel therapeutisch als persoonlijke ontwikkeling

- bij psychosomatische klachten

Wat doet EFT en hoe werkt het?
We halen de emotionele lading of spanning van beladen of gespannen emoties of herinneringen af (= desensitisatie) zodat je de lading, pijn, angst e.d niet meer voelt. Het doet je niets meer na de behandeling, en je kan het loslaten en vergeten. Opmerkelijk goede en mooie resultaten met deze EFT-methode: mensen worden op een zachte manier bevrijd van pijn, trauma’s, fobieën of paniekaanvallen, maar ook van een scala aan lichamelijke klachten.
Sterk emotionele ervaringen die niet goed verwerkt worden, worden vastgehouden of opgeslagen in het lichaam van de mens. Elke verstoring kan worden ontstoord door je aandacht te richten op de specifieke ervaring, deze te verwoorden (zonodig onderverdeeld in aspecten) en deze dan per aspect te ontladen via de formule van EFT.

EFT VOOR KINDEREN

Kinderen maken veel mee en ogenschijnlijk kleine voorvallen kunnen een enorme invloed hebben op het latere leven. Herinneringen raken negatief belast en vormen vaak negatieve en beperkende overtuigingen in de gedachten van dit jonge mens. Ook hier raakt de lichaamsenergie verstoord met alle gevolgen zoals angsten, schaamte, faalangst en schuldgevoelens.Dit kan invloed hebben op het zelfbeeld van het kind, de studieresultaten en de vrije ontwikkeling van de aanwezige kwaliteiten die het heeft.
Andere indicaties bij kinderen voor EFT:
Bedplassen
Nachtmerries
Verlegenheid
Gedragsproblemen
Faalangst