Over mijzelf

Welkom op mijn website Mahatara.  Mijn naam is Christina Meuleman. Ik ben geboren te Paramaribo in Suriname. Op 20 jarige leeftijd ben ik gaan vliegen bij de K.L.M. en in deze jaren heb ik de hele wereld mogen zien. Al die plaatsen en culturen hebben een diepe indruk op mij gemaakt. De vele ontmoetingen met mensen in heel andere, vaak slechtere levensomstandigheden dan de mijne, hebben gemaakt dat ik de behoefte kreeg om te helpen.   Soms was dat door gewoon naar hun verhalen te luisteren en soms kwam er wat meer bij kijken en bestond de hulp uit het geven van zaken die ter plekke nodig waren.

Mijn passie is altijd het helpen van mensen geweest, in welke vorm dan ook. Tijdens deze jaren kwam ik in aanraking met allerlei religieuze stromingen, allerlei overtuigingen en inzichten. Het was fascinerend te ontdekken dat, hoewel mensen op het eerste gezicht zo verschillend lijken, we allemaal zoeken naar hetzelfde: gezondheid, liefde, voedsel en geluk. Voor velen was het verkrijgen van primaire behoeften al een hele dagtaak, voor anderen stond het beleven van de religie op de eerste plaats. Gevoelens van liefde en geluk, maar ook van verdriet en onmacht zijn mondiaal, de beleving en uiting ervan is verschillend. Door me te verdiepen in andere inzichten en het volgen van cursussen en therapieën kwam ik tot de ontdekking dat er vele manieren zijn om naar een “probleem” te kijken en dat de oplossing altijd in jezelf zit. Vooral het loslaten van vastgeroeste patronen is geen gemakkelijk proces, maar wel te doen. Door deze opleidingen niet alleen te volgen, maar therapieën ook zelf te ondergaan, weet ik hoe het voelt en hoe fijn het kan zijn om op een vrij snelle en niet al te zware manier door obstakels heen te komen, met de hulp van iemand die onbevangen en zonder veroordeling naar je luistert. Uiteindelijk heb ik voor mijn praktijk gekozen voor coaching en counselling omdat ik graag luister naar het verhaal achter de mens. Wie ben je en wat heeft je gevormd tot de mens die je vandaag de dag bent? Welke obstakels ben je op je pad tegen gekomen? Wat zijn je overtuigingen? Wanneer heb jij je deze eigen gemaakt en werken ze vandaag nog voor je?  Onder het vakje “diensten”  kun je lezen welke therapieën ik hanteer behalve coaching en counselling.
Het vele reizen over de hele wereld heb ik los moeten laten, maar uiteindelijk bleek dat mijn mooiste reis mijn ontdekkingsreis naar mijzelf was en die reis is nog lang niet voorbij. Dit alles heeft mij gevormd tot de mens die ik vandaag ben en mijn motto:

“de steen op het pad van het leven, waar jij je aan stoot…..,vervloek deze niet want het wijst je naar iets anders”

wil ik graag met je delen